Ik ben Eug1 (Alkmaar, 1972) en mijn leven lang heb ik al interesse voor wat later action painting en materialisme bleek te heten.

Werk van Pinot-Gallizio, Tápies en Bogart geven energie, maar ook uit schilderijen van Appel, Pollock, Armando en Raquel van Haver haal ik veel inspiratie.

De laatste jaren maak ik boeiende patronen door kwistig fel gekleurde verf op doek te slingeren of te strijken. Hier doorheen komen soms strakke lijnen. Dit is symbolisch voor mijn dagelijkse dilemma: kies ik voor vrijheid of voor de beperking van structuur?

Verf is voor mij een drager. Ik meng er gelmedium, zand, grind, plastic korrels enz. doorheen. De piepende installaties van Tinguely brachten mij bij ijzerwaren. Gecorrodeerde schroeven zijn prachtig. Knalrode overigens ook. Ik kan er uren naar kijken.

Als organisch chemicus vind ik het fascinerend dat spijkers doorroesten in zure acrylverf. En zout strandzand uit Gambia verandert gelmedium in een oncontroleerbare waterige vloeistof. Hierdoor ontstaan kleureffecten waar ik geen invloed op heb.

Een werk van 50 x 60 cm kost 325,- euro. Kleinere werken zijn voordeliger, grotere duurder.

Wil je iets weten? Mail, app of bel me. Doen!

Eugeen van Wees

Bij de foto’s van mijn werken staat informatie. Als daar nb in staat is het werk niet beschikbaar.